Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση σε δημοσίευμα για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τον τελευταίο μήνα έγινε ευρέως γνωστό σε όλη την ελληνική επικράτεια το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι λειτουργοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι στη Σαντορίνη με τη στέγασή τους, μετά και τη μαζική πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρέθηκαν εν μία νυκτί στο νησί, αναζητώντας κατάλυμα/κατοικία, αλλά και έχοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να είναι συνεπείς στα εκπαιδευτικά καθήκοντά τους, μιας και η τοποθέτησή τους συνέπεσε με την έναρξη του σχολικού έτους.
Την περασμένη διετία, ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, πραγματοποιήσαμε αρκετές συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες, θίγοντας το θέμα αυτό και αναζητώντας εκ των προτέρων μια λύση που θα απέτρεπε καταστάσεις όπως η φετινή.
Λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί, καθώς αυτή απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων και όχι τη μετακύλιση ευθυνών από τον ένα στον άλλο.
Σήμερα γίναμε αναγνώστες ενός άρθρου στο διαδίκτυο όπου, σύμφωνα με λόγια του κυρίου Δημάρχου, μετά από ενέργειες του Δήμου το πρόβλημα της στέγασης ουσιαστικά σχεδόν λύθηκε, και μάλιστα με σπίτια σε προσιτές τιμές.
Η πραγματικότητα όμως απέχει. Όντως, αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης και επαγγελματίες γνωστοποίησαν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς του νησιού και σε μέλη του Συλλόγου μας τη διάθεση κατοικιών για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, χωρίς βέβαια αυτές να επαρκούν για όλους, αλλά με τις τιμές να παραμένουν στις περισσότερες περιπτώσεις σε πολύ υψηλά για την σύγχρονη πραγματικότητα επίπεδα και αναγκάζοντας συναδέλφους/ισσες να συγκατοικούν, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Ο Σύλλογός μας επιδιώκει κάθε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας για την από κοινού εξεύρεση μιας λύσης βιώσιμης που θα αποτρέψει στο μέλλον προβλήματα όπως το φετινό.




Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.