Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Θήρας για το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών και της εφαρμογής του Νόμου 4483 (Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών)

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Ε. Θήρας επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Θήρας τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Ζώρζο, με σκοπό να συζητηθούν λύσεις για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου για την αξιοποίηση του νέου νόμου 4483, που δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, σε νησιωτικούς δήμους, να παρέχουν κίνητρα (σίτιση - στέγαση) σε δημόσιους λειτουργούς.
Όσον αφορά την αξιοποίηση του νόμου 4483, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι ο μεγάλος αριθμός  δημοσίων υπαλλήλων στο νησί δεν επιτρέπει στον Δήμο να προχωρήσει σε οικονομική τους ενίσχυση.
Για το θέμα της στέγασης παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνες που έχει προτείνει και ο Δήμος. Συγκεκριμένα, ζητήσαμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του Δήμου και την προστασία από τις συνέπειες της πολύ διαδεδομένης μορφής βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας.
Ο Δήμαρχος μας παρουσίασε σχέδιο του Δήμου για ανακαίνιση - ανακατασκευή συγκεκριμένων ακινήτων έναντι του γηπέδου του Καμαρίου (και ορισμένων άλλων) το οποίο ο Δήμος είναι σε θέση να υλοποιήσει άμεσα, εφόσον έχει στη διάθεσή του τους απαιτούμενους μηχανικούς. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν σεβαστό αριθμό καταλυμάτων σε, όπως μας ειπώθηκε, πολύ λογικό κόστος.
Επίσης, έχει ζητηθεί από τον Δήμο η εφαρμογή του νόμου “περί κορεσμού Airbnb”.
Τέλος, μας προτάθηκε να συμμετάσχει μαζί με τον κ. Δήμαρχο και ο Σύλλογός μας σε συνάντηση που έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά και τον Πρόεδρο της Ο.Λ.Μ.Ε. . Για τον λόγο αυτό, μέλος του Δ.Σ. θα μεταβεί στην Αθήνα, με σκοπό να εκθέσει την παρούσα κατάσταση και να συζητηθούν οι παραπάνω προτεινόμενες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.