Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου παραβρέθηκε στο Δημαρχείο Θήρας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και των Βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου. Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού περιλάμβανε εκτός των άλλων και συνάντηση με διάφορους φορείς του νησιού μεταξύ των οποίων  και οι εκπαιδευτικοί.
Ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του Συλλόγου έθεσαν στον Υφυπουργό παρουσία και του Δημάρχου τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιωτικών περιοχών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:
Στο καίριο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών με το οποίο κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι εκπαιδευτικοί της Θήρας
Έθεσαν εκ νέου το ερώτημα σχετικά με την παροχή κινήτρων σε εργαζομένους Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών
Ζητήθηκε και συζητήθηκε το θέμα των εκπτώσεων για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ
Έγινε αναφορά για την ηλεκτρονική ανάληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν
Και τέλος απαιτήθηκε να δοθούν διαπιστευτήρια για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες η πραγματικότητα είναι πως το θέμα της στέγασης είναι πολυδιάστατο και πολυσύνθετο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν όσον αφορά το εν λόγω θέμα καθώς και για την παροχή κινήτρων προς τους εκπαιδευτικούς σε καμία περίπτωση δε μας αφήνουν ικανοποιημένους ούτε μας εφησυχάζουν. Δηλώνεται ευθαρσώς πως υπάρχει η βούληση όμως επί της ουσίας δε δίνεται κάποια απάντηση. Η δημοτική αρχή τονίζει πως είναι δύσκολο και πολύπλοκο για το ποιοι θα είναι οι δημόσιοι λειτουργοί που θα έχουν προτεραιότητα σε ενδεχόμενη παροχή κινήτρων και ποιοι θα ακολουθήσουν. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα χωρίς όμως να δώσει κάποια απάντηση για άμεσες λύσεις. Σχετικά με τη σίτιση των εκπαιδευτικών τέθηκαν επί τάπητος διάφορες προτάσεις χωρίς όμως να ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση.
Όσον αφορά το θέμα των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών, έπειτα και από την περσινή παρέμβασή μας τείνει να καθιερωθεί η πάγια έκπτωση 50% για μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών εντός νησιού με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ χωρίς τους περσινούς περιορισμούς. Όσον αφορά τις μετακινήσεις με ακτοπλοϊκές γραμμές ο Σύλλογός μας απαίτησε εκπτώσεις και ελαφρύνσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα στις Γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα όπου παρατηρούνται μαζικές και αθρόες μετακινήσεις.


Αναφορικά με την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας ο Υφυπουργός τόνισε πως δεν ανήκει στον χώρο ευθύνης του και θα ζητήσει απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο(Παιδείας). Αυτό για το οποίο όμως δεσμεύτηκε, τονίζοντας πως είναι σύμφωνη η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries και αναμένεται η απάντηση από την Hellenic Seaways είναι πως:
Άπαντες οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν στην Ερμούπολη για να αναλάβουν υπηρεσία, επιδεικνύοντας την ανάληψη υπηρεσίας θα έχουν έκπτωση 50% στα εισιτήριά τους προκειμένου να μεταβούν στις σχολικές μονάδες που έχουν επιλεγεί γα να υπηρετήσουν.

Εν κατακλείδι για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο βουλευτής Κυκλάδων Συρμαλένιος Νίκος τόνισαν πως το θέμα έχει κλείσει και θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους μέχρι τώρα δικαιούχους χωρίς να επρόκειτο ο επανακαθορισμός των περιοχών που θα δικαιολογούν τη χορήγησή του.




          Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

     Παντελίδης Σάββας                                                                              Λέντζας Απόστολος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.