Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ανέγερση αιθουσών διδασκαλίας



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Ταχ. Διεύθυνση: Πύργος
Τ.Κ. 84700 ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Μηλιάδης Ιωάννης
Αρ. τηλεφώνου: 22860 31067
6947687399
Αρ. τηλ/που: 22860 34242
Ηλ. Δ/νση:  spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα: spethiras.blogspot.com
Θήρα, Τετάρτη 05/02/2020

Α.Π. 03

ΠΡΟΣ: 1. Δήμος Θήρας
              2. Δ.Π.Ε. Κυκλάδων
              3. Σχολεία
              4. Εκπαιδευτικοί

ΘΕΜΑ : Ανέγερση αιθουσών διδασκαλίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων, έπειτα από τη συνεχή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες του νησιού και ακολουθώντας την ενημέρωση από τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων (Πύργου- Μεγαλοχωρίου, Ακρωτηρίου, Μεσαριάς- Βόθωνα), γνωστοποιεί με τη σειρά του ότι ο μαθητικός  πληθυσμός του νησιού της Σαντορίνης έχει αυξηθεί υπερβολικά. Τα σχολεία, ήδη, φιλοξενούν  πολλούς μαθητές και πλέον αδυνατούν να δεχθούν νέες εγγραφές/μετεγγραφές.  Να σημειωθεί ότι τα σχολεία αυτά δέχονται μαθητές που κατοικούν σε άλλα χωριά, λόγω έλλειψης χώρου στα σχολεία μόνιμης κατοικίας τους.
Έχει ήδη ζητηθεί από την υπηρεσία σας να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να προγραμματιστεί η ανέγερση δύο αιθουσών στο σχολείο του Μεγαλοχωρίου, αντίστοιχα και στο σχολείο του Βόθωνα, όπως και η παραχώρηση του χώρου δεξαμενής πλησίον του Δημοτικού Σχολείου του Ακρωτηρίου. Η λύση αυτή όχι μόνο θα εξυπηρετούσε τα σχολεία αυτά, αλλά και τα όμορα σχολεία που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με τη στέγαση των μαθητών.
Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια του πάγιου αιτήματος του Συλλόγου για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στο νησί (ένα δημοτικό σχολείο στα Φηρά και ένα στο νότιο τμήμα του νησιού- Εμπορείο).
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τα τ.μ.  που μπορούν να οικοδομηθούν στα Δημοτικά Σχολεία του Μεγαλοχωρίου και του Βόθωνα, όπως και για την παραχώρηση του χώρου της δεξαμενής στο δημοτικό του Ακρωτηρίου και ακολούθως να διενεργηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την υπηρεσία σας .
Ευχαριστούμε πολύ και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, άμεσα, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει τα σχολεία μας έτοιμα και τους μαθητές στα θρανία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.