Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Θέμα: Τοποθέτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διαμονή στη Σαντορίνη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Πύργος
Τ.Κ. 84700 ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Μηλιάδης Ιωάννης
Αρ. τηλεφώνου: 22860 31067
6947687399
Αρ. τηλ/που: 22860 34242
Ηλ. Δ/νση:  spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα: spethiras.blogspot.com
Θήρα, Τρίτη 25/02/2020

Α.Π. 08

ΠΡΟΣ: Σχολεία,
Εκπαιδευτικούς,
ΜΜΕ




Θέμα: Τοποθέτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διαμονή στη Σαντορίνη

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η στέγαση στη Σαντορίνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά για όλους τους υπαλλήλους -και όχι μόνο- του νησιού.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων κυνηγάει το συγκεκριμένο θέμα χρόνια τώρα, με συναντήσεις επί συναντήσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους τοπικούς φορείς, με έγγραφα προς πάσα κατεύθυνση, με προτάσεις και κυρίως με τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει με την τοπική κοινωνία. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι να έχει αμβλυνθεί ως ένα σημείο το ζήτημα εύρεσης στέγης για τους νέους εκπαιδευτικούς.
Σίγουρα το πρόβλημα είναι έντονο και γίνεται εντονότερο σε μια ελεύθερη οικονομία. Παρόλα αυτά ο Σύλλογος είναι δίπλα στο πρόβλημα, όπως είναι γνωστό, και δίνει λύσεις όποιον τρόπο μπορεί.
Το καλύτερο λοιπόν για όλους είναι να απευθύνονται πρώτα στον σύλλογο, ώστε να έχουμε μια συνέχεια στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Φυσικά ο Σύλλογος γνώριζε το θέμα με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, ενημερώθηκε αμέσως από τον συνάδελφο εκπαιδευτικό που τη βοήθησε στην εύρεση στέγης, όμως δε χρειάστηκε να δώσει λύση, διότι ο συνάδελφος -όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά- της βρήκε σπίτι μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Όλο αυτό αναφέρεται για να γίνει κατανοητό ότι καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Σαντορίνης. Η τοπική κοινωνία -στην πλειοψηφία της- στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο και υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ μας. Τέτοιες δηλώσεις μόνο κακό κάνουν και χρησιμοποιούν τη γενίκευση, κάτι που ως εκπαιδευτικοί μαθαίνουμε στα παιδιά να την αποφεύγουν.

Με τιμή για το Δ.Σ.,

      Ο Πρόεδρος       Η Γραμματέας

 Ιωάννης Μηλιάδης Αργυρώ Πιτσικάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.