Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΈΛΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ60 ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



Στον Νομό Κυκλάδων τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται το ιδιόρρυθμο φαινόμενο να μην έχει πληρωθεί η θέση της/του Σχολικού Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο κατακερματισμός των νησιών σε ομάδες των 3-4 και η ανάθεσή τους σε Σχολικούς Συμβούλους άλλων Περιφερειών, κυρίως της Αττικής. Η ομαλότητα στο εκπαιδευτικό έργο δεν διαταράχθηκε καθώς οι Νηπιαγωγοί των Κυκλάδων έχουν πλέον τη Σχολική Σύμβουλό τους, επιμορφώνονται σε καινοτόμες πράξεις, κάνουν βιωματικά σεμινάρια χρήσιμα για την σχολική καθημερινότητα και μπορούν να διευθετήσουν όποια προβλήματα παρουσιάζονταν στο σχολικό περιβάλλον.
Από τον Φεβρουάριο παρουσιάστηκε ένα σημαντικότατο πρόβλημα όμως, το οποίο αφήνει όλες/όλους τις/τους νηπιαγωγούς, όλα τα παιδιά του Νομού ξεκρέμαστα. Με νέο νόμο ορίζεται ότι οι μετακινήσεις των Σχολικών Συμβούλων προς τα νησιά θα πρέπει να πληρώνονται από την Περιφέρεια στην οποία ανήκουν (συγκεκριμένα της Αττικής), γεγονός που είναι αδύνατον καθώς η Αττική δε διαθέτει αυτά τα οικονομικά κονδύλια. Ως εκ τούτου, δεν τους χορηγείται η απαραίτητη δαπάνη για την μεταφορά και διαμονή τους εκτός Νομού.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο τέλος της σχολικής χρονιάς με τα συνακόλουθα αποτελέσματα:
·Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια και οι επιμορφώσεις στις/στους εκπαιδευτικούς που είχαν προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο, αφήνοντάς τους ελλιπείς στην επιστημονική τους καθοδήγηση.
·Τα καινοτόμα προγράμματα που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί δε δύναται να ολοκληρωθούν καθώς δεν έγινε ποτέ η καθοδήγηση και η επιμόρφωση επί του θέματος.
·Υπάρχουν παιδιά που χρήζουν επαναφοίτησης, παράλληλης στήριξης, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που καλούνται να έχουν ένα έναυσμα για καλύτερο μέλλον στη σχολική ζωή και αυτό σίγουρα θα γίνει με την παρέμβαση και της Σχολικής Συμβούλου.
Για όλα αυτά, για την πορεία των παιδιών μας και των νηπιαγωγών τους, απαιτούμε τη λύση στο θέμα με τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των Σχολικών Συμβούλων στον Νομό των Κυκλάδων και καλούμε τη Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει την οικονομική κάλυψη με ΑΜΕΣΕΣ διαδικασίες δίνοντας λύση έστω και ετεροχρονισμένα στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

         Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. γραμματέας
                                                         
     Παντελίδης Σάββας                                                                         Παπαναγιώτου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.