Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.4.2016

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 και ενώ όλοι αναμέναμε εναγωνίως τον πολυπόθητο σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τους 20.000 διορισμούς που από την αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς διαρκώς ευαγγελίζεται ο κ. Υπουργός, δόθηκε στη δημοσιότητα πρόταση για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Η προσωρινή αυτή πρόταση, που έρχεται να προστεθεί στον ήδη λανθασμένο χειρισμό του Υπουργείου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς -αρκεί να θυμίσουμε τις διπλές αιτήσεις αναπληρωτών, τα κλειστά σχολεία τον μήνα Σεπτέμβριο, το ξήλωμα των τμημάτων ένταξης και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων σύμφωνα με τη νέα τροπολογία- έρχεται να διαιωνίσει τα χρόνια προβλήματα που υφίστανται και εν τέλει  να διχάσει και να διασπάσει την ενότητα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να παραμερίσει τις μεγαλοστομίες και τους βερμπαλισμούς του, να αποσύρει το προσωρινό σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να καταθέσει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας (αν πραγματικά υπάρχει) για τους χιλιάδες πολυπόθητους διορισμούς που αυτός και οι συνεργάτες του συνεχώς έταζαν στους εκπαιδευτικούς.
Μία νέα προσωρινή και αποσπασματική νομοθετική ρύθμιση η οποία έχει ημερομηνία έναρξης και συγχρόνως λήξης για το επόμενο σχολικό έτος, μόνο επιτυχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ειδικότερα να επαναφέρει την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου σε όλες τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί κατά τα προηγούμενα έτη με μεταβατικές και διορθωτικές διατάξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, καλεί όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς για μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.) που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. για την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και με αιτήματα:
Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση
Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα 
Κατάργηση του Ν. 3848/10


          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. γραμματέας

     Παντελίδης Σάββας                                                                         Παπαναγιώτου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.