Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»,
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

Ένα σημαντικό ζήτημα που πραγματικά ταλανίζει τις/τους αναπληρώτριες/τες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Κυκλάδων εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η ανάληψη υπηρεσίας τους και η φυσική τους παρουσία στη Σύρο. Όλοι οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες όταν προσλαμβάνονται υποχρεούνται να παρουσιαστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων που εδρεύει στην Ερμούπολη. Τα έξοδα όμως με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστια με εκατοντάδες αναπληρωτές να αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο και αφού αναλάβουν υπηρεσία είτε να παραμένουν στο νησί, πληρώνοντας για τη διαμονή τους, ως ότου υπάρξει ακτοπλοϊκή γραμμή για τα νησιά που τελικά θα υπηρετήσουν, είτε πολλές φορές να αναγκάζονται να επιστρέψουν στον Πειραιά(!) για να επιβιβαστούν από εκεί, σε κάποιο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στον τελικό προορισμό τους.
Όλο αυτό το εγχείρημα γιατί περί τέτοιου πρόκειται, μεταφράζεται σε τεράστια ταλαιπωρία, που είναι άκρως πολυέξοδη σε καιρούς οικονομικής κρίσης και δεν την αντέχει καμία τσέπη, κανενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού, οι οποίοι ήδη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εργάζονται δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη δεινή οικονομική θέση όπου βρίσκονται. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η μόνη αρμόδια για την επίλυση αυτής της χρόνιας δυσλειτουργίας
Απαιτούμε:

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας( όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους συναδέλφους της β/θμιας εκπαίδευσης) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα, δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι κάθε εκπαιδευτική χρονιά εκατοντάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.