Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΤο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν πέφτει στην παγίδα της συναίνεσης σε μια στημένη θεατρική παράσταση για τα μάτια της απελπισμένης κοινωνίας ούτε όμως και της «εύκολης» και βολικής, για την κυβέρνηση, αποχής από την ανάδειξη των προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε την αγωνία, τον προβληματισμό και τις προτάσεις του Κλάδου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που θα πράξουμε και με την παρουσία μας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αλλά και κάθε φορά που θα μας δίνεται η δυνατότητα (όπως πάντα πράττουμε) αφού δεν θέλουμε να δίνουμε άλλοθι σε καμιά κυβέρνηση για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της.
Τονίζουμε το γεγονός ότι η όλη συζήτηση γίνεται σε μια εποχή όπου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, μισθολόγιο άγριων περικοπών αποδοχών (που προσωρινά αποκρύπτονται με το τέχνασμα της προσωπικής διαφοράς) και εμπαιγμού των νεότερων εκπαιδευτικών των οποίων η μισθολογική εξέλιξη «ξεπάγωσε» στιγμιαία για να «ξαναπαγώσει» επ’ αόριστον . Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν δει τα τελευταία χρόνια το 40% των αποδοχών τους να χάνονται για πάντα και παραμένουν από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή οι νέοι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης που αναμένουν τις ακόμα σκληρότερες παρεμβάσεις των «θεσμών» καταδικάζουν όλους τους εργαζόμενους σε συντάξεις πείνας που θα χορηγούνται στα βαθιά γεράματα. Οι εκπαιδευτικοί δεν αποτελούν εξαίρεση. Ας αναλογιστεί η πολιτεία την εκπαίδευση που θα απολαμβάνουν οι μαθητές από εκπαιδευτικούς με χαμηλότατο βιοτικό επίπεδο και υπερήλικες… Οι αγώνες των εργαζομένων θα ανατρέψουν τις απαράδεκτες αυτές πολιτικές.

Διαβάστε όλο το υπόμνημα του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.