Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ενημέρωση για την επίσκεψη της Σχ. Συμβούλου Προσχολικής αγωγής


  Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε το νησί της Θήρας η Σχ. Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Καζέλα Κατερίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει στις 10 Δεκ 2014 παιδαγωγική συνάντηση με τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων με θέματα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και τρέχοντα παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήματα, και στις 11 Δεκ 2014 επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο.
  Στην συνάντηση στις 10ης Δεκ η Σχ. Σύμβουλος πέρα από τα λοιπά θέματα είχε την πρόθεση να πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση και την
αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αναγραφόταν ξεκάθαρα στην πρόσκληση η οποία στάλθηκε στα Νηπιαγωγεία και αφορούσε στην εν λόγω συνάντηση.

   Όμως η σταθερή και αποφασιστική στάση των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων με την παρουσία και παρέμβαση μέλους του ΔΣ του Συλλόγου, δεν επέτρεψε στην Σχ. Σύμβουλο να υλοποιήσει την πρόθεσή της  για ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση. Εκτός από μία Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου, η οποία ούτως ή άλλως υλοποιεί και την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, σύσσωμες οι υπόλοιπες Προϊστάμενες αρνήθηκαν την ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και δεν παρέλαβαν την έγγραφη πρόσκληση σε συνάντηση-συζήτηση αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγηση.

  Οι συναδέλφισσες/φοι νηπιαγωγοί ξεκίνησαν πρώτες την αντίσταση κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουν σε όλη την Ελλάδα, και στο Σύλλογό μας, με τον ίδιο δυναμισμό συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.


  Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τις/τους συναδέλφισσες/φους  νηπιαγωγούς  για την συμμετοχή τους στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης και καλεί ακόμα και τώρα, όσες/ους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης να σταματήσουν, να συσπειρωθούν στις γραμμές του αντι-αξιολογικού κινήματος αντίστασης και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας




Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                              Γιώργος Τόνας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.