Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


  Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε με απαρτία στις 17 Ιουνίου 2014 στα νησιά Θήρα, Μήλο και Σίφνο, συμμετείχαν συνολικά 112 μέλη και ψηφίστηκαν ομόφωνα οι παρακάτω θέσεις-προτάσεις:
Θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου για την 83η Γενική Συνέλευση του κλάδου
  1. Αξιολόγηση: Όπως εισήγηση ΔΟΕ,
  • Άμεση κατάργηση των νόμων 3848/10 και 4024/11.
  • Απόσυρση του σχεδίου Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας.
  • Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  2. Πειθαρχικό: Όπως εισήγηση ΔΟΕ.
  3. Οικονομικά: Όπως εισήγηση ΔΟΕ.
  4. Συνταξιοδοτικά: Όπως εισήγηση ΔΟΕ.
  5. Ειδική Αγωγή : Όπως εισήγηση ΔΟΕ και
  • Άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών ΠΕ 61,71.
  • Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71. Nα αλλάξει ΤΩΡΑ η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.
 6. Αναπληρωτές: Μαζικοί διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.
 7. Συγχωνεύσεις/ Καταργήσεις Οργανικών θέσεων: Απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.
  8. Ωράριο Εκπαιδευτικών: Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου που οδηγεί σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
  9. Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις μετατάξεις ειδικοτήτων  από την Β/θμια στην Α/θμια Εκπαίδευση
 10. Συνδρομή μελών: Μείωση των δαπανών της ΔΟΕ με ταυτόχρονη μείωση της συνολικής συνδρομής των μελών στα είκοσι (20) ευρώ ( 10 για τη ΔΟΕ και 10 για τον τοπικό Σύλλογο), 15 ευρώ για τους αναπληρωτές και 10 ευρώ για τους αναπληρωτές ΜΩ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
  Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αγωνιστικά πεπραγμένα του κλάδου κατά το συνδ. έτος 2013-2014, τις άτολμες, συμβιβαστικές και ηττοπαθείς επιλογές της ΔΟΕ, τις προθέσεις του Υπουργείου για κατάργηση οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, αύξηση  ωραρίου, εφαρμογή αξιολόγησης, καθώς και τη γενικότερη κοινωνική εξαθλίωση, προτείνουμε:
        Διαμόρφωση κοινής σκληρής αγωνιστικής δράσης με οργάνωση διαδηλώσεων, κήρυξη απεργίας διαρκείας και δυναμική περιφρούρησή της,
με όσα εργατικά σωματεία είναι αποφασισμένα να εκδηλώσουν έμπρακτα την ανυπακοή τους προς την κυβέρνηση, την διοίκηση και την εργοδοσία και να έρθουν έμπρακτα σε ρήξη με τον καθεστωτικό, γραφειοκρατικό συνδικαλισμό  που υπονομεύει τον αγώνα μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.