Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  Την Παρασκευή 22  Νοεμβρίου 2013 δικάζεται ο συνάδελφός μας δάσκαλος Ντίνος Παντελίδης γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Συκεών Θεσσαλονίκης ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο Κέντρο ψυχικής Υγιεινής καθώς και σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της περιοχής.
  Ο Ντίνος Παντελίδης εργάζεται στο δημόσιο σχολείο με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Συμμετέχει στα κοινωνικά κινήματα, τα κινήματα υπεράσπισης δικαιωμάτων και στο εκπαιδευτικό κίνημα και κατηγορείται  επειδή διεκδίκησε μαζί με τους γείτονές του το δικαίωμά τους να ζουν στη γειτονιά τους χωρίς να ακτινοβολούνται καθημερινά.
  Η δίωξη κατά του συναδέλφου μας δεν είναι καθόλου τυχαία κι έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Θέλει να φοβίσει και να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να στείλει ένα μήνυμα πως πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σιωπηλοί στις αποφάσεις της κάθε εξουσίας που αποφασίζει για τη ζωή μας.
  Για όσους έχουν γνωρίσει τον  Ντίνο Παντελίδη, την συμπεριφορά και την δράση  του, είναι φανερό ότι η δίωξη εναντίον του είναι άδικη και οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν προσιδιάζουν  στον χαρακτήρα και το ήθος του.
  Επιχειρείται να καταδικαστεί για να εφαρμοστεί ο νέος πειθαρχικός κώδικας δημοσίων υπαλλήλων για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και να προχωρήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του ώστε να σταλεί το μήνυμα στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, στην κατάργηση της εργασιακής ασφάλειας και την επιβολή της εργασιακής περιπλάνησης και της ελαστικής εργασίας. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας εκφράζει την αλληλεγγύη και  την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Ντίνο Παντελίδη καθώς και σε όλους όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους, και ζητά την παύση κάθε δίωξης εναντίον του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


                                 Ο Πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας



                  Χριστόφορος Παπαϊωάννου                            Άννα Αλεφραγκή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.