Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
  Στις 11 Ιουνίου 2013 η μνημονιακή συν-κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους. Οι απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ανατρέποντας τα σχέδια της συν-κυβέρνησης και υπερβαίνοντας τις εξαρτήσεις και το παρελθόν τους, δημιούργησαν και λειτουργούσαν ένα νέο, αυτοδιαχειριζόμενο μέσο μαζικής ενημέρωσης, εξαιρετικής  αισθητικής και αντικειμενικότητας.
  Στις 7 Νοεμβρίου 2013, στις 4 και 20 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σταμάτησαν την εκπομπή σήματος της αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης, πριμοδοτώντας τα μέσα ενημέρωσης ιδιωτικών συμφερόντων.
  Όσο εμείς το επιτρέπουμε η συν-κυβέρνηση θα συνεχίσει να νομοθετεί κατά βούληση, να επιβάλλει τις  πολιτικές της και να καταστέλλει τους κοινωνικούς αγώνες ακολουθώντας πρακτικές αντιδραστικής διακυβέρνησης κατ’ επιταγή των δανειστών, τρομοκρατώντας, εξουθενώνοντας και εξαθλιώνοντας τον λαό.
  Όταν δεν μένουμε απλοί παρατηρητές, όταν συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες συμπορευόμενοι με τους υπόλοιπους εργαζομένους, όταν συμμετέχουμε στις απεργίες μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 Το Δ.Σ του συλλόγου καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους, την πραξικοπηματική απόφαση της συν-κυβέρνησης για το κλείσιμο στους δημόσιας αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης και καλεί στους απολυμένους, πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ να επιχειρήσουν ξανά την δημιουργία ενός λαϊκού, αυτοδιαχειριζόμενου μέσου μαζικής επικοινωνίας, με την υλική και ηθική συμπαράσταση, αλληλεγγύη και συνεργασία όλων των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                          Ο Πρόεδρος                                            Η Γ. Γραμματέας

                  Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                     Άννα Αλεφραγκή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.