Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013



                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                          
            ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                   
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ       Θήρα,  9 Οκτ 2013

                                                                            ΑΠ: 154


                                                       ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου
                                 
                                                                        ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση : Ακρωτήρι                                              
                            84700   ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                                                                                                                                                                                                 
Αρ. τηλεφώνου: 22860 81112
Αρ. τηλ/που: 22860 83412                                  
Ηλ. Δ/νση : spethiras@gmail.com   
Ιστοσελίδα  : spethiras.blogspot.com



   
          


           

Θέμα:    Ενημέρωση


            1. Σύνθεση ΔΣ του Συλλόγου
             Όπως σας έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα, με την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τα μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος Φραγκίσκος Λάβαρης και το μέλος Γεώργιος Γκουντινάκος, αποχώρησαν. Ο μεν πρώτος λόγω ανάληψης καθηκόντων ως Διευθυντής σχολείου άλλου νησιού και ο δεύτερος λόγω συνταξιοδότησης. Επίσης το μέλος της ΕΕ Δήμητρα Παπαστεφάνου αποχώρησε λόγω μετάθεσης σε άλλη περιοχή, και μέλος της ΕΕ παραμένει μόνο η Κατερίνα Κεχαγιά.  Η Ταμίας του Συλλόγου Δέσποινα Πασχαλίδου παραμένει στο ΔΣ και εκτελεί τα καθήκοντά της παρόλο που βρίσκεται σε γονική άδεια. Τα λοιπά μέλη του ΔΣ Γεωργία Γεωργιάδου μέλος, Γεώργιος Τόνας Οργανωτικός Γραμματέας, Άννα Αλεφραγκή Γενική Γραμματέας και Χριστόφορος Παπαϊωάννου Αντιπρόεδρος, στη Συνεδρίαση της 9-9-2013 αποφάσισαν ομόφωνα να μη γίνει ανακατανομή αρμοδιοτήτων μέχρι την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ,  χρέη Προέδρου να εκτελεί ο Αντιπρόεδρος, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συλλόγου όλες οι υποχρεώσεις και δραστηριότητές του να διεκπεραιώνονται συλλογικά και να πραγματοποιηθεί Τακτική ΓΣ και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ εντός του μηνός Οκτωβρίου 2013.
2. Γενικές Συνελεύσεις
Ο Σύλλογος συγκάλεσε τρεις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις:
  α) Στις 10 Σεπ. 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών και θέμα το αγωνιστικό πλαίσιο. Στη Συνέλευση παρευρέθησαν 60 μέλη (απαρτία) και ψηφίστηκε με 48 ψήφους η εισήγηση του ΔΣ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
  β) Στις 19 Σεπ. 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών και θέμα το αγωνιστικό πλαίσιο. Στη Συνέλευση παρευρέθησαν 42 μέλη (απαρτία) και ψηφίστηκε ομόφωνα (42 ψήφοι) η εισήγηση του ΔΣ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Εγκρίθηκαν ομόφωνα δύο ψηφίσματα, το ένα για την ειδική αγωγή και το δεύτερο από κοινού με τη ΕΛΜΕ Θήρας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα ψηφίσματα έχουν κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη. Επίσης το ΔΣ δεσμεύτηκε προς συναδέρφους αναπληρωτές οι οποίοι έθεσαν το θέμα, να παρέμβει προς την ΔΠΕ Κυκλάδων εις τρόπον ώστε η ανάληψη υπηρεσίας των προσωρινών αναπληρωτών να γίνεται μέσω fax και όχι με την φυσική τους παρουσία στα γραφεία της Διεύθυνσης στη Σύρο για να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία και η δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνσή τους.
  γ) Στις 25  Σεπ. 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών και θέμα το αγωνιστικό πλαίσιο. Η Συνέλευση  δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.
3. Ολομέλειες Προέδρων
Ο Σύλλογος παρευρέθηκε και στις δύο Ολομέλειες Προέδρων της χώρας που συγκάλεσε η ΔΟΕ. Στην Ολομέλεια της 14 Σεπ. 2013 τον Σύλλογο εκπροσώπησε ο  Οργανωτικός Γραμματέας  Γεώργιος Τόνας, και στην Ολομέλεια της 22 Σεπ. 2013 ο Αντιπρόεδρος Χριστόφορος Παπαϊωάννου. Και στις δύο Ολομέλειες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, κατέθεσαν την πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και όταν έλαβαν τον λόγο εξέφρασαν την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Όσον αφορά τις εργασίες των Ολομελειών, στην πρώτη συμμετείχαν 116 Σύλλογοι από τους οποίους απαρτία Γενικών Συνελεύσεων είχαν μόνο οι 37 και στη δεύτερη συμμετείχαν 86 Σύλλογοι εκ των οποίων με απαρτία οι 15. Το ΔΣ της ΔΟΕ με το πέρας των εργασιών των Ολομελειών συγκάλεσε ανοιχτή Συνεδρίαση και αποφάσισε την συμμετοχή του κλάδου στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.
4. Απεργιακές κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να λάβουν μαζικά μέρος στις δύο 48ωρες κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Τα ποσοστά συμμετοχής στην πρώτη κινητοποίηση κυμάνθηκαν στο 65%. Το ΔΣ του Συλλόγου συνεργάστηκε με άλλα Σωματεία της νήσου Θήρας πραγματοποιώντας κοινές συνεδριάσεις για ενιαίο απεργιακό μέτωπο καθώς και απεργιακή συγκέντρωση στα Φηρά στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. Στη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. γεγονός που δείχνει την απογοήτευση των μελών του Συλλόγου για την μη κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, όπως αυτή είχε εκφραστεί και στις δύο έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου.

        5. Τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ

            Το ΔΣ του Συλλόγου με απόφασή που έλαβε στη συνεδρίαση της 6-10-2013 συγκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

  1. Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013   για τα νησιά Μήλο και Κίμωλο.

  2. Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 για την νήσο Σίφνο

  2. Την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 για τα νησιά Θήρα, Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασία και Ανάφη.

  Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

  Η ημερήσια διάταξη και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός της τρέχουσας εβδομάδας.               



                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                                  Άννα Αλεφραγκή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.