Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικοί σε απόγνωση

Οι παρακάτω σκηνές μπορεί να αποτελούν κομμάτι της ζωής των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι ύστερα από τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους εξαιτίας των μνημονίων έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερη άσχημη κατάσταση. Η αξιολόγηση η οποία επιβλήθηκε από την εξουσία έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δραματικά ενώ η κοινωνική κατακραυγή οδήγησε τους εκπαιδευτικούς στο περιθώριο.
Οι φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν είναι ασπρόμαυρες για να δοθεί μια καλλιτεχνική διάσταση στο δράμα.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε συγκέντρωση κόσμου σε σχολείο που συγχωνεύθηκε και εκποιήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τη σωτηρία της χώρας. Σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, οι χαρούμενες, γελαστές φάτσες των ανθρώπων που γύρισαν να κοιτάξουν το φωτογραφικό φακό, ενόσω εκτυλισσόταν η διάλυση του σχολείου.

Το ίδιο και στις επόμενες φωτογραφίες. Οι καταστροφές σχολείων και οι απολύσεις εκπαιδευτικών είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Πίσω από το σκοινί, το φιλοθεάμον πλήθος παρακολουθεί και δεν λείπουν τα χαμόγελα.


Στη φωτογραφία διακρίνουμε απολυμένες καθηγήτριες θεολογίας στο υπό συγχώνευση σχολείο. Αξιοπρεπείς στην εμφάνιση και σίγουρα θορυβημένες έχουν βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο μίας λαϊκής αρένας που στήθηκε για να τις δει να εξευτελίζονται.
Εδώ βλέπουμε μετακόμιση νεοδιόριστου καθηγητή των 500 ευρώ σε ακριτική περιοχή της Ελλάδας. Η πολιτεία πανταχού παρών βοηθάει τον άτυχο εκπαιδευτικό να μετακομίσει. Στη φωτογραφία διακρίνονται αστυνομικοί την ώρα που φορτώνουν το φορτηγό με το νοικοκυριό του εκπαιδευτικού.

Η Τρόικα απαιτεί αποβολές εκπαιδευτικών και το κράτος επαναφέρει τον νόμο 4000 περι τεντιμποισμού. Αυτή τη φορά πολύ σωστά ο νόμος εφαρμόζεται στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Διακρίνουμε την περιφορά τους μπροστά από τα αδηφάγο και αποκτηνωμένο πλήθος. Φημολογείται πως οι ταμπέλες που φορούσαν οι εκπαιδευτικοί έγραφαν ‘Αντιστάθηκα σε συγχωνεύσεις, αξιολόγηση και απολύσεις εκπαιδευτικών’

Το κράτος δεν ξεχνά να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Οι υποσιτισμένοι καθηγητές έχουν πλέον την ευκαιρία να σιτιστούν σε στρατιωτικές λέσχες της περιοχής που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.