Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΠΕ ΘΗΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΠΕ ΘΗΡΑΣ

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των προϊσταμένων νηπιαγωγών με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Κατσίπη, παρουσία και του προέδρου του Συλλόγου ΣΠΕ Θήρας & Νήσων.

 

Ο κ. Κατσίπης έθεσε ως πρώτο θέμα την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου. Ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρωτεύοντα θέματά του και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία με το Υπουργείο, αναμένεται Φ.Ε.Κ. ίδρυσης. Υπάρχουν δύο υποψήφια κτήρια για τη στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Θα μελετηθούν και οι δύο (2) περιπτώσεις (πρόσβαση, χώροι, κτήριο κτλ) -υπήρξε μακρά συζήτηση και παράθεση απόψεων από όλες τις πλευρές-, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Συζητήθηκαν, επίσης, λεπτομέρειες για τον τρόπο μετακίνησης των παιδιών, καθώς αναμένονται στον δήμο -κατά πάσα πιθανότητα- νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

 

Ως συνέχεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρα διεπιστημονικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης) στη Σαντορίνη. Αφού ο αντιδήμαρχος επισήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα, οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους ενίσχυσαν την πεποίθηση για την ανάγκη ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και η μετάβαση των οικογενειών στη Σύρο είναι δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή.

 

Έπειτα, ο κ. Κατσίπης ανέφερε την κατάσταση και τον προγραμματισμό ως προς τα νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, για τη Μεσαριά επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ιδρυθεί νέο -πιθανόν- 2/θ Νηπιαγωγείο. Γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά. Δεν υπάρχει σκοπός να κλείσει ένα από τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία. Η νέα σχολική μονάδα θα έρθει να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες με σκοπό να αποσυμφορήσει τις υπόλοιπες.

 

Για την περίπτωση του Νηπιαγωγείου Καρτεράδου, αφού συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα, στο οποίο προστίθεται και το έντονο πρόβλημα στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου, υπάρχει η βούληση να μεταφερθεί το Νηπιαγωγείο στον χώρο του γηπέδου, όπου υπάρχει ήδη το παράρτημά του, λύση που θα εξυπηρετήσει και το Δημοτικό Σχολείο, καθώς θα ελευθερωθούν δύο (2) τουλάχιστον αίθουσες. Νεότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα θα έχουμε μετά την προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί του Υφυπουργού Αθλητισμού, ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο επιπλέον παραχώρησης χώρου στο γήπεδο του Καρτεράδου. Ο κ. Κατσίπης επισήμανε πως ο χώρος είναι επαρκής για να φιλοξενήσει και τον στίβο και το Νηπιαγωγείο.

 

Η συζήτηση ως προς το στεγαστικό έκλεισε με το Νηπιαγωγείο του Ημεροβιγλίου. Αναφέρθηκε πως υπάρχει δεύτερη αίθουσα που θα μπορούσε να διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, νηπιαγωγείο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του Νηπιαγωγείου των Φηρών.

 

Ο κ. Κατσίπης κατέληξε λέγοντας πως υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Τέλος, συζητήθηκαν καθημερινά θέματα και προβλήματα των νηπιαγωγείων, κυρίως ως προς τον εξοπλισμό (παιχνίδια, υλικά, καθαριστικά κτλ).

 

Ως σύλλογος είμαστε σε άμεση επικοινωνία & συνεργασία με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Κατσίπη, ώστε από κοινού να συνδράμουμε σε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές μας, αλλά και για τους/τις συναδέλφους μας.




Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Η Γραμματέας

Ιωάννης Μηλιάδης                                                                                              Χριστίνα Μπουζούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.