Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Πύργος
Τ.Κ. 84700 ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Μηλιάδης Ιωάννης
Αρ. τηλεφώνου: 22860 31067
6947687399
Αρ. τηλ/που: 22860 34242
Ηλ. Δ/νση:  spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα: spethiras.blogspot.com
Θήρα, Δευτέρα 04/05/2020

Α.Π. 09

ΠΡΟΣ: Σχολεία,
Εκπαιδευτικούς,
ΔΟΕ,
Δ.Π.Ε. Κυκλάδων 
Υπουργείο Παιδείας


Θέμα: Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας

Ένα σημαντικό και, πλέον λόγω εποχής κορωνοϊού, καίριο ζήτημα, είναι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων έχει αιτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής ανάληψης, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι αναπληρωτές.
Αναστάτωση, ταλαιπωρία και αυξημένο κόστος μετακίνησης είναι λίγα από τα προβλήματα αυτά (ιδιαίτερα για τις Διευθύνσεις της νησιωτικής Ελλάδας), πόσο μάλιστα αν προσθέσουμε και τον κορωνοϊό ως νέο παράγοντα.
Όλα αυτά, ιδιαίτερα σε καιρούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εργάζονται και φυσικά δεν πληρώνονται, σημαίνει οικονομική εξόντωση.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων θεωρεί ότι επιβάλλεται η πρόβλεψη, από την πλευρά του Υπουργείου, για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας με τη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας. Μόνον έτσι θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.


Με τιμή για το Δ.Σ.,

      Ο Πρόεδρος       Η Γραμματέας

 Ιωάννης Μηλιάδης Αργυρώ Πιτσικάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.