Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΤΕΓΑΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Πύργος
Τ.Κ. 84700 ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Μηλιάδης Ιωάννης
Αρ. τηλεφώνου: 22860 31067
Κινητό: 6947687399
Αρ. τηλ/που: 22860 34242
Ηλ. Δ/νση:  spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα: spethiras.blogspot.com
Θήρα, Δευτέρα 05/08/2019

Α.Π. 21

ΠΡΟΣ:
1) Δ.Ο.Ε.
2) ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ
3) ΣΧΟΛΕΙΑ
4) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
5) Μ.Μ.Ε.


ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

            Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων αγωνίζεται χρόνια για το γνωστό πρόβλημα της υποδοχής και της στέγασης των -αναπληρωτών κυρίως-  εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη, κατά την έλευσή τους στο νησί στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχοντας συνεχείς συναντήσεις με τον Δήμο, τους τοπικούς φορείς, αλλά και με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα. Όντως, τη σχολική χρονιά που μας πέρασε η υποδοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών ήταν αυτή με τα λιγότερα προβλήματα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
            Για τη σχολική χρονιά που ξεκινάει, το Δ.Σ. του Συλλόγου ήδη έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του. Επικοινωνία με την απερχόμενη δημοτική αρχή, συνάντηση δια ζώσης με τη νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα με τον νέο αντιδήμαρχο παιδείας και τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Παραμυθιώτου.
            Σε όλες αυτές τις συναντήσεις συζητήθηκαν τα γνωστά προβλήματα. Από πλευράς μας, ο Σύλλογος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς για ακόμα μια χρονιά φαίνεται ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Το Δ.Σ. του Συλλόγου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει -σε συνεννόηση και συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή, τη Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων και την τοπική κοινωνία- την προσπάθεια της ομαλής υποδοχής και της εύρεσης κατοικίας στους εκπαιδευτικούς που φτάνουν μαζικά στο νησί. Βέβαια, καταστήσαμε σαφές ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο και όχι πραγματική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.
            Στη συνάντηση με την τοπική αρχή, πέρα από όλα τα άλλα, ο Σύλλογος ζήτησε την εκ νέου καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες μέρες της διαμονής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μάλιστα πιο ενισχυμένη. Οι εκπρόσωποι του Δήμου δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν το αίτημά μας. Συνεχίζοντας, αφουγκράστηκαν τα προβλήματα του κλάδου μας στο νησί και φάνηκε ότι υπάρχει όρεξη για συνεργασία και από τις δύο πλευρές. Φυσικά σε όλες τις συναντήσεις προτάθηκαν όλες οι πάγιες προτάσεις του Συλλόγου για το πρόβλημα της διαμονής.
            Ο Σύλλογος Θήρας & Νήσων ζητάει και έμπρακτα τη στήριξη και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων από όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να έχουμε μια ομαλή και χωρίς προβλήματα υποδοχή των συναδέλφων στο νησί της Σαντορίνης κατά τη νέα σχολική χρονιά.
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.