Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Ο σύλλογός μας με αφορμή την επικείμενη αναμοριόδοτηση των σχολικών μονάδων απέστειλε έγγραφο με Α.Π.: 1/19-1-17 προς τη Δ.Π.Ε. Κυκλάδων και στους δύο αιρετούς του Νομού Κυκλάδων καταθέτοντας επίσημη πρόταση για τη νέα κατηγοριοποίηση. Να τονίσουμε πως η εν λόγω πρόταση διαμορφώθηκε έπειτα από πολύωρες και πολλαπλές διαβουλεύσεις του διοικητικού συμβουλίου αναλύοντας πλήρως το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 111 και έχοντας άμεση επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στις σχολικές μονάδες των νησιών ευθύνης του συλλόγου μας, βάσει και της προσωπικής μας εμπειρίας από τη μακροχρόνια υπηρέτηση στις περιοχές αυτές.
Μελετώντας τα ενημερωτικά που απέστειλαν οι αιρετοί του Νομού μας από το ΠΥΣΠΕ το οποίο συνεδρίασε στις 7.2.2017 διαπιστώνουμε πως η νέα μοριοδότηση που εισηγήθηκε-αποφάσισε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν ανταποκρίνεται στην πρόταση που ο σύλλογός μας κατέθεσε. Η συγκεκριμένη εισήγηση μπορεί στο σύνολό της να εμπεριέχει αρκετά στοιχεία από την πρόταση του συλλόγου μας, παρόλα αυτά συνεχίζει να δημιουργεί στρεβλώσεις και αδικίες δημιουργώντας συγχύσεις και αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Δημοτικό Σχολείο των Φηρών όπου η προτεινόμενη μοριοδότηση από το ΠΥΣΠΕ είναι στην κατηγορία Ζ(7 μόρια), δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση.
Ο Σύλλογός μας προτείνει στο ΠΥΣΠΕ τον εκ νέου ενδελεχή έλεγχο της πλήρως καταρτισμένης πρότασής μας, ώστε το όποιο σύστημα εφαρμοστεί να είναι δίκαιο, διαφανές, να άρει όλες τις υπάρχουσες αδικίες και στρεβλώσεις και να είναι βασισμένο στα κριτήρια του προεδρικού διατάγματος με αντικειμενικό τρόπο αποτίμησής τους.
Η πρότασή μας θεωρούμε πως πρέπει να υιοθετηθεί στο σύνολό της από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και θέλουμε να διαμηνύσουμε στους αιρετούς πως ποτέ ο σύλλογος Θήρας & Νήσων δεν πρότεινε τα μόρια στη Σαντορίνη να φθάσουν την κατηγορία ΙΓ(14 μόρια) και καλό θα ήταν να ξανά μελετήσουν επ’ ακριβώς το έγγραφό μας ώστε να μπορέσουν να το υπερασπιστούν. Είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι σε οποιαδήποτε συνεργασία και κοινή γραμμή αποφασίσουμε σε επίπεδο Νομού, κάτι που από πέρσι έχουμε αποδείξει ουκ ολίγες φορές με πρωτοβουλίες που έχουμε ως σύλλογος πάρει για φλέγοντα ζητήματα τα οποία ακόμα δυστυχώς παραμένουν άλυτα.




          Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

     Παντελίδης Σάββας                                                                              Λέντζας Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.