Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ


Στις 15.11.2016 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων απέστειλε έγγραφο, με αριθμ. Πρωτ: Δ.Υ., προς τους διευθυντές/ιες και Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων Κυκλάδων σχετικά με τη χορήγηση κανονικών αδειών σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Στο συγκεκριμένο έγγραφο τονίζεται πως η επιτελική δομή ΕΣΠΑ έκανε σύσταση προς τον Νομό Κυκλάδων, διότι διαπιστώθηκε υψηλό ποσοστό χορήγησης κανονικών αδειών στους αναπληρωτές/ιες εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα ποσοστά επιλεξιμότητας του Νομού μας σε μελλοντικά έργα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ. Επίσης συνεχίζοντας το έγγραφο, επισημαίνει πως επειδή ο αριθμός των χορηγούμενων αδειών είναι μεγάλος έχουμε ανέβει ως Νομός στη σειρά «προτεραιότητα για έλεγχο». Τέλος τονίζει στους Διευθυντές/ιες να είναι προσεκτικοί στη χορήγηση κανονικών αδειών μετά από αργίες, ώστε να μη διαταράσσεται η ζωή των μαθητών και των οικογενειών και όσοι/όσες αιτούνται κανονικές άδειες να αναφέρουν αναλυτικά τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους αιτούνται την άδεια.
Σε έναν Νομό όπως ο Νομός Κυκλάδων, με έντονο το στοιχείο της νησιωτικότητας το οποίο προφανώς συνεπάγεται δυσχέρεια στις μετακινήσεις, ελλιπή ιατρική περίθαλψη και προβληματική επαφή με διάφορες υπηρεσίες είναι απολύτως ξεκάθαρο και εύλογο πως οι κανονικές άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα είναι αυξημένες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλον Νομό. Επιπλέον να ξεκαθαρίσουμε πως αναφερόμαστε σε κανονικές άδειες οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από τη νομοθεσία και επίσης όσοι/όσες εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση αυτών, στερούνται με τη λήξη της σύμβασής τους το επίδομα μη ληφθείσας άδειας το οποίο είναι πραγματικά απαραίτητο και ζωτικής σημασίας, αν κανείς σκεφτεί τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους οι εκπαιδευτικοί απολύονται και οδηγούνται στα ταμεία ανεργίας. Είναι λοιπόν φανερό πως για να κάνει κάποιος αναπληρωτής/τρια χρήση της κανονικής του άδειας θα συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος, αφού είναι συνειδητοποιημένος πως την άδεια αυτή δε θα την πληρωθεί στο τέλος της σύμβασής του και το επίδομα μη ληφθείσας άδειας το οποίο θα λάβει, θα είναι μειωμένο αναλογικά με τις άδειες τις οποίες θα κάνει χρήση.
Σε μια εποχή όπου τα εργασιακά προνόμια των εκπαιδευτικών καταρρακώνονται, η ελαστική εργασία τείνει να καθιερωθεί και οι μόνιμοι διορισμοί έχουν εντελώς εξαλειφθεί η Διεύθυνση θα πρέπει να υπερασπιστεί πρώτη απ’ όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και να σταθεί στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών οι οποίοι παλεύουν και αγωνίζονται για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη νησιωτική Ελλάδα και στον Νομό των Κυκλάδων.

                                                                ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ


          Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

     Παντελίδης Σάββας                                                                              Λέντζας Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.