Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ

Συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 4-4-2016, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με βασικό άξονα συζήτησης το μείζον ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών. 
Ο Σύλλογός μας με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες υπέβαλε στον κ. Δήμαρχο τόνισε τη σημαντικότητα του προβλήματος κάνοντας ξεκάθαρο και απολύτως κατανοητό πως πλέον εκτός από πολιτικό ,το ζήτημα της στέγασης ενέχει  συλλήβδην κοινωνικές προεκτάσεις.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Συλλόγου:

Τόνισε τα αντικίνητρα κατάληψης θέσεων των εκπαιδευτικών στις νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη, τα οποία είναι: οι ελάχιστες και ιδιαιτέρως δαπανηρές κατοικίες λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών ιδίως μετά την αύξηση του Φ.Π.Α., η συνδεσιμότητα των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και τέλος η ενδεχόμενη περικοπή του επιδόματος των Προβληματικών Περιοχών.

Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση στέγαση των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά ορισμένες από τις οποίες είναι: η θεσμοθέτηση συγκεκριμένου πλαισίου για έγκριση κονδυλίου από το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο θα αναλάβει ο Δήμος και θα παρέχεται έμμεσα ή άμεσα στους εκπαιδευτικούς, δημιουργία κινήτρων στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων όπως μειωμένα Δημοτικά Τέλη, είτε μείωση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους με την παραχώρηση ορισμένων δωματίων και τέλος την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κυριαρχία του ο Δήμος ώστε όσα δωμάτια/ καταλύματα είναι κατάλληλα για διαμονή και τους χειμωνικούς μήνες να δίνονται για ενοικίαση στους εκπαιδευτικούς.

Διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα φαινόμενα ασυδοσίας και κυνικότητας, τα οποία δυστυχώς μόνο μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και καθημερινά έρχονται να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη και ανασταλτικά στο έργο των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος:

Έδειξε να συμμερίζεται και να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και την συνεχόμενη διόγκωσή του καθώς και τις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτό δημιουργεί.

Δεσμεύτηκε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση κονδυλίου το οποίο θα καλύπτει ο Δήμος και θα χορηγεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στους εκπαιδευτικούς

Μας κάλεσε σε εκ νέου συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην οποία θα δώσει το παρόν ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων ώστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο παροχής δωματίων στους εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογός μας είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο πρόβλημα που διαρκώς διογκώνεται και τείνει να απομακρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς από το νησί της Θήρας λειτουργώντας ανασταλτικά και στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Όλα αυτά οδηγούν σε απομόνωση σε βασικές υποδομές όπως αυτές της παιδείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και πλέον ο κίνδυνος για υποστελέχωση των σχολικών μονάδων στο άμεσο μέλλον είναι ορατός.

Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε έως ότου εξαντλήσουμε όλες τις υπάρχουσες λύσεις και προτάσεις ευελπιστώντας να καταλήξουμε σε μία συμφέρουσα και ρεαλιστική λύση. 

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Συλλόγου με τον κ. Ζώρζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.