Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21.4.2016‏

Οι οιωνοί για μια δύσκολη και περιπετειώδη σχολική χρονιά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Ο κ. Υπουργός παρά τη μαζική  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.4.2016 στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, ήταν κυνικός και ανένδοτος να ακούσει τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις επικείμενες διατάξεις και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Υπουργός που από την αρχή της σχολικής χρονιάς καλούσε σε δημόσιο διάλογο όλους τους φορείς για να καταθέσουν τις θέσεις τους, πριν καν προλάβει αυτός να ολοκληρωθεί με τελεσιγραφικό χαρακτήρα προωθεί σχέδια- διατάξεις που στόχο έχουν να οδηγήσουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο.
Συγκεκριμένα και δια στόματος Υπουργού τονίστηκε πως στόχος του Υπουργείου είναι του χρόνου να πραγματοποιηθούν 10.000 μόνιμοι διορισμοί και 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι εύλογο λοιπόν το συμπέρασμα πως ο κ. Υπουργός προανήγγειλε λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών κατά 3.000 για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος. Αν συνυπολογίσει κανείς τα ήδη 3.500 χιλιάδες κενά που υπάρχουν, συνειδητοποιεί πως η επόμενη σχολική χρονιά οδηγείται στα βράχια, με τα σχολεία να μένουν ορφανά από εκπαιδευτικούς και ωθώντας  χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
Ο κ. Υπουργός αποδεικνύεται τελικώς υπέρμαχος των υποδείξεων του ΟΟΣΑ που προμηνύει απολύσεις εκπαιδευτικών και συρρίκνωση των σχολικών μονάδων, περικοπές και λογιστική αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων, ενίσχυση της ελαστικής εργασίας και τέλος εφαρμογή της αξιολόγησης.
Το νέο σχέδιο- διάταξη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών καταστρατηγεί με βάναυσο τρόπο την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών αφού βάζει πλαφόν τους 60 μήνες και τα 16,80 μόρια, δεν προσμετρά καθόλου τα διπλά μόρια στις δυσπρόσιτες περιοχές, που οι προηγούμενοι Υπουργοί Λοβέρδος και Κουράκης πριμοδοτούσαν και έστρεφαν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να σφάζονται στην κυριολεξία για μια θέση στις εσχατιές της Ελλάδας. Προκαλεί ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών, αφού πλέον βασικό ακαδημαϊκό κριτήριο είναι η βαθμολογία του πτυχίου και τέλος στηρίζεται στην απόφαση του Στε(Συμβουλίου της επικρατείας) και θέτει ως μοναδικό κριτήριο πρόσληψης αναπληρωτών την επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Τελικά κ. Υπουργέ κυβερνά και παίρνει αποφάσεις η κυβέρνηση ή το Συμβούλιο της επικρατείας;
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία της χώρας με τίτλο « Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 35 αλλάζει την οργανικότητα των νηπιαγωγείων καθώς διπλασιάζεται ο ελάχιστος αριθμός των νηπίων από 7 που ίσχυε μέχρι τώρα σε 14 νήπια. Είναι ξεκάθαρο πως στόχος του Υπουργείου είναι οι μαζικές συγχωνεύσεις- καταργήσεις νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην επαρχία ακόμα και στα δικά μας νησιά, όπου λειτουργούν τμήματα με μικρό αριθμό νηπίων, απολύσεις εκπαιδευτικών με τελικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία των νηπίων, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν για να φτάσουν στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο.
Ο εμπαιγμός και η υποτίμηση της νοημοσύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους ιθύνοντες του Υπουργείου δεν έχει τέλος. Τα σχέδια νόμου τελεσίγραφα που στόχο έχουν να κατακερματίσουν τη δημόσια εκπαίδευση, να διχάσουν και να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε εμφύλιο πόλεμο τους τα επιστρέφουμε και απαντάμε με ένα μαζικό και περήφανο ΟΧΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποχωρήσει άμεσα η Δ.Ο.Ε. από τον προσχηματικό και στημένο διάλογο που βαφτίστηκε «εθνικός» .
Απόσυρση της τροπολογίας για το νέο σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών
Απόσυρση του σχεδίου νόμου που αλλάζει την οργανικότητα των νηπιαγωγείων και οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις
Κατάργηση του νόμου 3848/10 της κ. Διαμαντοπούλου
Να μην κλείσει κανένα Τμήμα Ένταξης που ο θεσμός τους λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια
  
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολείων
Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών χωρίς πλαφόν και οι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν 1 μόριο για κάθε μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας καθώς και τα διπλά μόρια για τις δυσπρόσιτες περιοχές 
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κλιμακώσει τις αντιδράσεις και να κηρύξει 48ωρη απεργία με μαζικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21.4.2016 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΣΤΙΣ 11:30




          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. γραμματέας

     Παντελίδης Σάββας                                                                         Παπαναγιώτου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.