Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, με ταχύτατες διαδικασίες, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Διαβάζοντας την εισηγητική έκθεση του νέου μισθολογίου διαπιστώνουμε πως έχουν αφαιρεθεί οι προβληματικές περιοχές μέσα στις οποίες υπάγονταν και οι Κυκλάδες. Αυτό έχει ως συνέπεια την κατάργηση καταβολής του επιδόματος των 100 (εκατό) ευρώ .
Το νέο αυτό μέτρο είναι αδιανόητο, αν κανείς αναλογιστεί: το ακριβό κόστος ζωής που κυριαρχεί στα περισσότερα νησιά του Νομού, με τα υψηλά ενοίκια και τα είδη πρώτης ανάγκης να έχουν φτάσει στο ζενίθ, τη δυσκολία στις μετακινήσεις και τις οικονομικές συνέπειες αυτών, την έλλειψη νοσοκομειακών υποδομών και το ανύπαρκτο σε πολλά νησιά δημόσιο σύστημα υγείας.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. που η συγκεκριμένη κυβέρνηση νομοθέτησε και τις καθημερινές πραγματικές δυσκολίες που υπάρχουν στον νομό εξαιτίας του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφού του, καθιστούν το νέο αυτό μέτρο καθαρά αντιλαϊκό και εξοντωτικό για όλους τους συναδέλφους.
Απαιτούμε την άμεση επανένταξη όλων των προβληματικών περιοχών, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι Κυκλάδες, στο νέο μισθολόγιο και τη μη κατάργηση της καταβολής του επιδόματος των 100 € , που πλέον μόνο ως ζωτικής σημασίας μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας
Παντελίδης Σάββας                                                                     Παπαναγιώτου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.