Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ



 Διαφάνεια Υπηρεσιακών Μεταβολών 
   Α.  Εν συνεχεία των υπ’ αρ. πρωτ. 50/15-09-14 και 63/10-10-14 εγγράφων μας και αφού λάβαμε γνώση της από 13-10-14 απάντησης του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων, στην οποία αναφέρεται «Λαμβάνοντας υπόψη τα συχνά ερωτήματα και τις απορίες του Συλλόγου σας σχετικά με τη διαφάνεια των Υπηρεσιακών Μεταβολών των εκπαιδευτικών από την Υπηρεσία μας, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε πότε θα καλέσετε Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σας, ούτως ώστε να παρευρεθούμε και να απαντηθούν διά ζώσης, όλα τα τυχόν ερωτήματα που υπάρχουν» σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας ως θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του έναντι των μελών του, εκφράζεται πάντοτε με την δέουσα τυπικότητα, σαφήνεια και δεοντολογία κατά την διαδικασία προώθησης των θέσεών του και διεκδίκησης των αιτημάτων του.
  2. Tα ερωτήματα που θέσαμε με τα έγγραφά μας στην ΔΠΕ και το ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων είναι βάσιμα, αληθή και προέκυψαν μετά από επικοινωνία με συναδέλφους και διερεύνηση των γεγονότων, το δε αίτημά μας ήταν να απαντήσουν εγγράφως στα ερωτήματά μας και να μας γνωστοποιήσουν τυχόν σχετικές ενέργειές τους.  
  Β. Από την άνω απάντηση προκύπτει ότι ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και αν. Διευθυντής ΠΕ Κυκλάδων θεωρεί ως δεδομένο δικαίωμά του, το να παρευρίσκεται στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας. Αν και εφόσον ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ επιθυμούσε να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευσή μας τότε θα μπορούσε να μας απευθύνει σχετικό αίτημα.  Η βεβαιότητα όμως με την οποία μας ανακοινώνει την πρόθεσή του να παρευρεθεί, αγνοεί προκλητικά την πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος σύμφωνα με την οποία και για ευνόητους λόγους «στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων δεν παρευρίσκονται για κανένα λόγο εκπρόσωποι της διοίκησης/εργοδοσίας».
 Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η εμπλοκή του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων, ως εκπροσώπου της διοίκησης/εργοδοσίας, στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου και η αυτόκλητη παρουσία του στην Γενική Συνέλευσή μας δεν είναι αυτονόητη, δεν την επιθυμούμε και δεν την αποδεχόμαστε.
  Γ. Αυτό που ο Σύλλογός μας επιθυμεί και θεωρεί αυτονόητο είναι η ΔΠΕ και το ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων να μας διευκρινίσουν/ γνωστοποιήσουν εγγράφως  με σαφήνεια τα παρακάτω:
  1) Να μας γνωστοποιήσουν την αιτιολόγηση με την οποία τοποθέτησαν αποσπασμένη εκπαιδευτικό για όλο το διδακτικό έτος και όχι προσωρινά, σε ΣΜΕΑ και χωρίς να έχει λάβει απόσπαση με την υπ’ αρ. 139144/ Γ6 απόφαση του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις «Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.»
  2) Να δημοσιοποιήσουν την κατάσταση με τα μόρια των μέχρι σήμερα τοποθετηθέντων αναπληρωτών, βάσει της οποίας έγινε η  τοποθέτησή τους.
  3) Να μας απαντήσουν για ποιο λόγο παρέλειψαν λειτουργικό κενό σε απομακρυσμένο σχολείο.
  4) Να μας γνωρίσουν εάν και πότε θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων για να εξετάσει την από 22-09-14 αίτηση θεραπείας της εκπαιδευτικού Μ.Α. καθώς και τους λόγους για τους οποίους έγινε η, σύμφωνα με την αίτησή της, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας τοποθέτησή της.
5)  Οι  αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν μας έχουν δώσει ουδεμία εξήγηση, να μας γνωστοποιήσουν αν με την ψήφο τους έχουν συναινέσει  στην πραγματοποίηση των εν λόγω υπηρεσιακών μεταβολών και για ποιον λόγο αποδέχονται την μη δημοσιοποίηση της κατάστασης με τα μόρια των μέχρι σήμερα τοποθετηθέντων αναπληρωτών, βάσει της οποίας έγινε η  τοποθέτησή τους.

  Οποιαδήποτε υπεκφυγή ή αγνόηση του αιτήματος του Συλλόγου, δεν μπορούμε παρά να την εκλάβουμε ως παραδοχή για την αδιαφάνεια με την οποία το ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων πραγματοποίησε τις εν λόγω υπηρεσιακές μεταβολές.
  
                                                                    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου 

                                                                      Χριστόφορος Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.