Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ Ε.Α.

                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                  Θήρα,  19-9-2013
            ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                         
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                    
                     ΘΗΡΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, βρίσκοντας τα Ειδικά Σχολεία κλειστά, όπως και το ειδικό σχολείο Φηρών, και τα Τμήματα Ένταξης του νομού Κυκλάδων χωρίς εκπαιδευτικούς. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει συχνά διακηρύξει ότι η ειδική αγωγή αποτελεί προτεραιότητα και πως με το πρώτο κουδούνι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Αντί αυτού το υπουργείο στην πράξη στερεί από τους μαθητές των ειδικών σχολείων το κοινωνικό αγαθό της παιδείας, προξενώντας ταλαιπωρία και ψυχική φθορά στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Τα Τμήματα Ένταξης είναι κλειστά με αποτέλεσμα οι μαθητές που συμμετείχαν στα τμήματα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και μάθησης καθώς και να δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Οι εκατοντάδες άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ΠΕ 71, ΠΕ 61, βλέπουν τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς αυτούς, αποτελώντας για ακόμα μία χρονιά όχι προτεραιότητα αλλά τον τελευταίο τροχό της αμάξης του εκπαιδευτικού συστήματος.
  Μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση οι προθέσεις του Υπουργείου για την στελέχωση δομών Ειδικής αγωγής στο Νομό Κυκλάδων καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την χρηματοδότηση τους.
  Πιο  συγκεκριμένα:
Την σχολική χρονιά 2013/14  οι αναπληρωτές  που θα εργαστούν σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης της χώρας μας θα πληρωθούν μέσω προγράμματος ΈΣΠΑ και συγκεκριμένα μέσω της Πράξης   "Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού".  Από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ όμως εξαιρείται η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, χωρίς να μας έχει εξηγήσει κάποιος αρμόδιος υπεύθυνος του ΥΠΑΙΘ πώς έγινε αυτή η μεγάλη παράλειψη.
 Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού  για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ήταν μόνο 2.000 και  γνωρίζουμε ότι έχουν απομείνει ελάχιστες ή και καθόλου για πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής  ΠΕ 71 και 61στο Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα

  Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘ για τη στάση και την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει απέναντι στους μαθητές Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων, στους γονείς τους καθώς και τους άνεργους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής ΠΕ 71, ΠΕ61.
  Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου να ζητήσει αρμοδίως από το ΥΠΑΙΘ απαντήσεις και εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή.
  Ζητά από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διευθέτηση όλων των θεμάτων που αφορούν στην Ειδική Αγωγή
( πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ 71 και 61, ειδικού βοηθητικού προσωπικού, μεταφορές μαθητών).

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.