Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Καταιγισμός προσλήψεων αναπληρωτών

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση της πρόσληψης 2.708 αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Συγκεκριμένα, από τους 2.708 αναπληρωτές που προσελήφθησαν, οι 927 προσλήψεις αφορούν τον κλάδο των δασκάλων, ενώ αρκετές προσλήψεις σημειώθηκαν και στις ειδικότητες των καθηγητών καλλιτεχνικών, μουσικής και θεατρολόγων με 624, 472 και 495 προσλήψεις αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το ΕΣΠΑ που αποδεικνύεται σωτήριο για τη λειτουργία πολλών σχολείων άλλα και για το εργασιακό μέλλον χιλιάδων αναπληρωτών.

Αντιθέτως, μόλις 198 ήταν οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού στο σύνολο των 2708 προσλήψεων, ποσοστό δηλαδή 7.31%.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται πάντως ότι δεν υπάρχουν τα κενά του παρελθόντος καθώς η αύξηση του ωραρίου τα έχει σχεδόν εκμηδενίσει.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά οι αναπληρωτές που προορίζονται να καλύψουν κενά σε γυμνάσια και λύκεια ήταν μόλις 133 ενώ συνολικά από την αρχή του έτους έχουν προσληφθεί 320 αναπληρωτές στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών.

Οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οφείλουν να παρουσιαστούν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ώστε ακολούθως να τοποθετηθούν στα σχολεία.
Ειδικότητα
Αριθμός Αναπληρωτών
Χρηματοδότηση
Δάσκαλοι
873
ΕΣΠΑ
Δάσκαλοι
54
Κρατικός προϋπολογισμός
Καλλιτεχνικών
624
ΕΣΠΑ
Μουσικής
472
ΕΣΠΑ
Θεατρολόγων
495
ΕΣΠΑ
Δραματικής Τέχνης
46
ΕΣΠΑ
Νηπιαγωγοί
11
Κρατικός προϋπολογισμός
Μαθηματικοί
53
Κρατικός προϋπολογισμός
Φιλόλογοι
43
Κρατικός προϋπολογισμός
Φυσικοί
40
Κρατικός προϋπολογισμός


Όσοι επιθυμούν να δουν τα ονόματα όσων προσελήφθησαν μπορούν να ανατρέξουν στους ακόλουθους δικτυακούς τόπους:


Δάσκαλοι για ολοήμερα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.