Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                               ΘΗΡΑ: 2-06-2013
        ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                          
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   
                  ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση : ΦΗΡΑ-ΘΗΡΑ                            ΠΡΟΣ
Ταχ. Κώδικας  :  84700                         Όλα τα μέλη του συλλόγου                                                                
Πληροφορίες:    Λάβαρης Φραγκίσκος                                      
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81233                                          
Ε-mail : spethiras@gmail.com   
Site      : spethiras.blogspot.com


ΘΕΜΑ: «Θέσεις του Συλλόγου για τη Γενική Συνέλευση και την 82η Γενική Συνέλευση του κλάδου»

  Το Δ.Σ σε συνεδρίαση του στις 2-6-2013 αφού έλαβε υπόψη την οριστική Ημερήσια Διάταξη για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, αποφάσισε να προτείνει ως θέσεις του Συλλόγου τις παρακάτω:

1. Αναπληρωτές: Άμεσους και μαζικούς διορισμούς Εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική Αγωγή.

2. Αξιολόγηση : Άμεση απόσυρση του Π.Δ για την Αξιολόγηση. Κανένας Διευθυντής/Προϊστάμενος Σχολείου να μην λάβει μέρος στη διαδικασία Αξιολόγησης.

3. Πειθαρχικό: Άμεση απόσυρση του Ν. 4093 που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και οδηγεί σε άμεσες απολύσεις .

4. Συγχωνεύσεις/ Καταργήσεις Οργανικών θέσεων : Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

5. Ωράριο Νηπιαγωγών : Εξειδίκευση του ωραρίου των νηπιαγωγών μετά από συναντήσεις του Δ.Σ της ΔΟΕ με το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του κλάδου.

6. Ωράριο Εκπαιδευτικών: Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

7. Ειδική Αγωγή :      Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71.           
   
    Nα αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνιστική δράση του κλάδου κατά το συνδ. έτος 2012-2013, η οποία υπήρξε αναποτελεσματική και με μικρή συμμετοχή στις απεργίες, τις διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου για κατάργηση οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων , αύξηση  ωραρίου, εφαρμογή αξιολόγησης, δραματική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών καθώς και τη γενικότερη κοινωνική εξαθλίωση, προτείνουμε:
-          Προετοιμασία (συνεργασία με την ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού μετώπου, συναντήσεις με Συλλόγους και Ενώσεις γονέων, συνεργασία με άλλα σωματεία , ενημέρωση της κοινής γνώμης με ανοιχτή επιστολή, κοινές συνεντεύξεις τύπου, ραδιοφωνικά/τηλεοπτικά μηνύματα, έκδοση έντυπου υλικού) για κήρυξη απεργίας διαρκείας.
-          Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιουργία απεργιακών επιτροπών αγώνα και περιφρούρησης ανά  σχολική μονάδα.
-          11 Σεπτεμβρίου κήρυξη απεργίας διαρκείας.
Το Δ.Σ του ΣυλλόγουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.