Τρίτη 18 Ιουνίου 2013


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                               
       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                          
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   
                  ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση : ΦΗΡΑ-ΘΗΡΑ                                                       
Ταχ. Κώδικας  :  84700                                                      
Πληροφορίες:    Λάβαρης Φραγκίσκος                                      
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81233                                          
Ε-mail : spethiras@gmail.com   
Site      : spethiras.blogspot.com

 




ΘΕΜΑ: «Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για  την 82η Γενική Συνέλευση του κλάδου»

  Στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήρας, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 4-6-2013 στη Μήλο και Σίφνο, την Τετάρτη 5-6-2013 στην Ίο και την Πέμπτη 6-6-2013 στη Θήρα,λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του Συλλόγου και  την οριστική Ημερήσια Διάταξη για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, ψηφίστηκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Αναπληρωτές: Άμεσους και μαζικούς διορισμούς Εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Να δίνεται το επίδομα θέσης και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Να ανοιχτεί ο πίνακας αναπληρωτών και να προσμετρείται η προϋπηρεσία.

2. Αξιολόγηση : Άμεση απόσυρση του Π.Δ για την Αξιολόγηση. Κανένας Διευθυντής/Προϊστάμενος Σχολείου να μην λάβει μέρος στη διαδικασία Αξιολόγησης.

3. Πειθαρχικό: Άμεση απόσυρση του Ν. 4093 που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και οδηγεί σε άμεσες απολύσεις .

4. Συγχωνεύσεις/ Καταργήσεις Οργανικών θέσεων : Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

5. Ωράριο Νηπιαγωγών : Εξειδίκευση του ωραρίου των νηπιαγωγών και νομοθετική κατοχύρωσή του μετά από συναντήσεις του Δ.Σ της ΔΟΕ με το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του κλάδου.

6. Ωράριο Εκπαιδευτικών: Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

7. Ειδική Αγωγή :      Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71.           
   
    Nα αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνιστική δράση του κλάδου κατά το συνδ. έτος 2012-2013, η οποία υπήρξε αναποτελεσματική και με μικρή συμμετοχή στις απεργίες, τις διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου για κατάργηση οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων , αύξηση  ωραρίου, εφαρμογή αξιολόγησης, δραματική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών καθώς και τη γενικότερη κοινωνική εξαθλίωση, προτείνουμε:
-          Προετοιμασία (συνεργασία με την ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού μετώπου, συναντήσεις με Συλλόγους και Ενώσεις γονέων, συνεργασία με άλλα σωματεία , ενημέρωση της κοινής γνώμης με ανοιχτή επιστολή, κοινές συνεντεύξεις τύπου, ραδιοφωνικά/τηλεοπτικά μηνύματα, έκδοση έντυπου υλικού) για κήρυξη απεργίας διαρκείας.
-          Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιουργία απεργιακών επιτροπών αγώνα και περιφρούρησης ανά  σχολική μονάδα.
-          11 Σεπτεμβρίου κήρυξη απεργίας διαρκείας.




Το Δ.Σ του Συλλόγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.