Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013Θα προσληφθούν 8.500 αναπληρωτές οι περισσότεροι με 200-300 ευρώ μηνιαίως
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις γνωστές ρυθμίσεις που αφορούν στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών χωρίς να αποκλείει τις αναγκαστικές μεταθέσεις και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που θα περισσεύουν. Παράλληλα ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη μη επαναπρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου τη νέα σχολική χρονιά ενώ άφησε ανοιχτό και το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων και το "παραγέμισμα" των σχολικών αιθουσών με περισσότερους μαθητές από κάθε άλλη φορά τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια.
Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά περίπου 8.500. Από αυτούς ένα πολύ μικρό τμήμα θα είναι στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου (άρα με κανονικό μισθό όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα) και οι υπόλοιποι  θα προσληφθούν με προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν την ενισχυτική διδασκαλία με αμοιβές που δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 200-300 ευρώ μηνιαίως.
Για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί η αναλογία 1: 10 γεγονός που σημαίνει ότι στη Β/βάθμια εκπαίδευση δεν πρόκειται να διοριστούν περισότεροι από 300 - 400 καθηγητές συνολικά καθώς οι συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να κινηθούν ανάμεσα στις 3 -4.000.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.