Δευτέρα 13 Μαΐου 2013



Απεργία την Τρίτη 14 Μαΐου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

 

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) προκειμένου να συντονιστεί η δράση των εκπαιδευτικών. Μετά και από τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, κηρύχθηκε απεργία την Τρίτη 14 Μαΐου, για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού. Παράλληλα αποφασίστηκε στάση εργασίας την Πέμπτη 16/5 στην οποία θα συμμετέχει και η ΓΣΣΕ.

Την Τρίτη 14/5 η ΑΔΕΔΥ καλεί στις 10 πμ σε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης των καθηγητών, καθώς και σε διεθνή δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κίνηση ως αντισυνταγματική και υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταγγέλλει επίσης ότι «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».



Κινητοποίηση και αντιδράσεις κατά της επιστράτευσης
  
Σήμερα Δευτέρα οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου). Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα των μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΜΑΣ), Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος - Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, η μαθητική "Πορεία", η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρόκειται να συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και εν συνεχεία με το ΔΣ της ΑΔΕΔΥ.
Οι καθηγητές δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση για απεργία. Συγκεκριμένα, βάσει της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπέρ της απεργίας θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ την Τρίτη και θα εξουσιοδοτήσουν τους προέδρους των ΕΛΜΕ να συνεδριάσουν για να λάβουν την τελική απόφαση την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.