Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ακόμα και επιστράτευση εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις




  

 
 


Υιοθέτηση σκληρής γραμμής από την κυβέρνηση απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Θα εξεταστεί ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης σε περίπτωση κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών
Αποφασισμένος ακόμα και να τους επιστρατεύσει εκπαιδευτικούς είναι ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που αποφασίσουν να απεργήσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει 100.000 οικογένειες να βρεθούν σε ομηρεία.
Εξήγησε, σύμφωνα με το Έθνος, πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου αλλά θα κάνει παράλληλα ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μαθητών.
"Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας" ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.
Δεν μπορεί, όπως σημείωνε, κανένας να παίξει με το μέλλον των παιδιών, ούτε η περίοδος των εξετάσεων μπορεί να αποτελέσει πεδίο για τη διεκδίκηση αιτημάτων.

Στο Μαξίμου θα αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ και την εισήγηση που θα κάνουν προς τις τοπικές ΕΛΜΕ, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει δώσει εντολή στον υπουργό Παιδείας να συνεχίσει εντατικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους τους προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.
Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε βασικά θέματα όπως η εβδομαδιαία αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αξιολόγησή τους και η συγχώνευση σχολικών μονάδων.
Πεποίθηση των στελεχών του Μαξίμου είναι πως αν η σύγκρουση οδηγηθεί στα άκρα, τότε και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συμφωνήσουν στο μέτρο της επιστράτευσης και θα το αποδεχτούν ως αναγκαίο.
Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός, που έχει επιδείξει ανάλογη στάση τόσο απέναντι στους ναυτικούς όσο και έναντι των απεργών στη χαλυβουργία, εκτιμά ότι η κοινωνία επικροτεί την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει και πως στο τέλος οι κερδισμένοι αυτής της σύγκρουσης με τις συντεχνίες θα είναι οι πολίτες.
Όπως τονίζουν άλλωστε στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές εγκαίρως ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει την τακτική της άκριτης υιοθέτησης αιτημάτων και διεκδικήσεων συνδικαλιστικών ομάδων εις βάρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.