Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ τελειώνει η αγωνία για τις μεταθέσεις


metatheseis 
ΕΘΝΟΣ/Παιδεία
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαΐου 2013
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ τελειώνει η αγωνία για τις μεταθέσεις
ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ ΤΡΙΓΚΑ 

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν πού θα εργαστούν το επόμενο σχολικό έτος προκειμένου να κάνουν και τον σχετικό οικογενειακό προγραμματισμό τους. Μεθαύριο, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει τις μεταθέσεις στα διαπολιτισμική σχολεία, ενώ χτες επίσης ζητήθηκαν οπό τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης τα οργανικά κενά και τους δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου να απαντήσουν. Όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί η μεγάλη αυτή καθυστέρηση κατά δυο μήνες θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις αποσπάσεις και στις προσλήψεις αναπληρωτών με αποτέλεσμα η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει και πάλι με προβλήματα λόγω των κενών που θα υπάρχουν στα σχολεία. Πάντως το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προβεί στη σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού κατά περιοχή μετάθεσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού A/θμιας Εκπαίδευσης, με έγγραφο του καλεί τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμπληρώσουν τους σχετικούς πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
Στο Κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στη σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού κατά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848 2010 και του άρθρου 4 του Π.Δ. 50 96, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Α/ θμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε όπως συμπληρωθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στο συνοδευτικό πίνακα. Tα στοιχεία του πίνακα θα πρέπει vα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων e Datacenter. Ο πίνακας αυτός της οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού των Διευθύνσεων θα πρέπει να αποσταλεί στην Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι 24 -5 -2013. Ο ίδιος πίνακας θα πρέπει να αποσταλεί και στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι με βάση τα στοιχεία των πινάκων και τα καταχωρισμένα από τις σχολικές μονάδες στοιχεία του survey, που αποτυπώνουν την πραγματικότητα των σχολείων, θα πρέπει να συμπληρώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα e Datacenter το πεδίο Εκτίμηση Περιφερειακών Διευθυντών ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ( ) Πλεονάσματα ( ) . Σχετικά με το πώς θα υπολογιστούν τα κενά που προκύπτουν από τις αποσπάσεις στο εξωτερικό διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7του όρθρου 7 του Ν. 3848 2010 κατ του άρθρου 4 παρ. 5 του Π.Δ. 50 96 ορίζεται ότι για τη σύνταξη των τελικών πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού υπολογίζονται και οι θέσεις που προκύπτουν από τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αναγνωρισμένα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους κατά το χρόνο σύνταξης των σχετικών πινάκων .
Διατάξεις
Στις διατάξεις αυτές προβλέπεται ότι στην περίπτωση που οι αποσπάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά κενά υπολογίζονται για τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους. Με βάση τα παραπάνω, κατά τη σύνταξη του πίνακα οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Διεύθυνσης σας,  στη στήλη Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί , από τους αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς δεν θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν αποσπαστεί πέραν του ενός έτους και η απόσπασή τους θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος. Τους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν στο εξωτερικό για ένα έτος ή  η απόσπασή τους λήγει μέχρι 31- 8- 2013 θα τους θεωρήσετε ως οργανικά ανήκοντες στη Διεύθυνσή σας (διάθεση Διεύθυνσης). Η υπηρεσία μας, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, κατά τη σύνταξη των τελικών πινάκων, θα προβεί σε υπολογισμό οργανικών πρόσθετων κενών αποσταμένων στο εξωτερικό, εάν αυτό απαιτείται (δηλαδή αν εκδοθούν αποφάσεις αποσπάσεων στο εξωτερικό). Στην ίδια στήλη, δηλ. στη στήλη Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί , δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που προβλέπεται ότι Θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2013 λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.