Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Χωρίς κενά η επόμενη σχολική χρονιά…


anekdoto
Επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, από την επόμενη διδακτική χρονιά, οι περίπου 4.500 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μανώλη Κοττάκη και στην εκπομπή «Η άλλη όψη», που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Επανέλαβε, ακόμα, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως αλλά μόνον εφόσον κριθεί αναγκαίο για να περιοριστούν οι ελλείψεις στα σχολεία.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αξιολόγηση των διδασκόντων, στην οποία αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην αξιολογούνται αυτοί που αξιολογούν τα παιδιά μας».
Ο ίδιος σχολίασε ότι στόχος του θεσμού είναι να ανακαλύψει τις αδυναμίες των δασκάλων και καθηγητών και να τους δώσει τη δυνατότητα να τις διορθώσουν με τη διαδικασία της επιμόρφωσης. Μάλιστα, όπως είπε, όσοι εκπαιδευτικοί κριθούν εξελίξιμοι θα επιβραβευτούν, καθώς θα τους δοθεί ευκαιρία να προαχθούν σε θέσεις ευθύνης, τόσο εντός των σχολικών μονάδων όσο και σε σχετικούς φορείς.

Ο υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να επικροτήσει τους διδάσκοντες για το έργο που παράγουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, το οποίο είναι δυσανάλογο των μισθών που λαμβάνουν. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «μισθούς – ντροπή, πολύ χαμηλότερους από το έργο που παρέχουν», οι οποίοι θα αποκατασταθούν μόλις υπάρχει ανάκαμψη.
Για το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εμφανίστηκε θετικός στις χορηγίες πανεπιστημιακών εδρών εκ μέρους ιδιωτών. Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, μέσω της οποίας θα επιτραπεί η δημιουργία Ιδιωτικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. 


Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.