Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013Αθήνα 19/4/2013

Προς
Μ.Μ.Ε.
Κοιν.
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για το πανελλαδικό συλλαλητήριο για θέματα Ειδικής Αγωγής
            Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την Ειδική Αγωγή που συνδιοργάνωσαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. με τη συμμετοχή των ΠΟΣΕΕΠΕ, ΠΕΣΕΑ, ΑΣΓΜΕ, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο Υπουργείο Παιδείας. Η Δ.Ο.Ε. έχει ανακηρύξει τον Απρίλιο, μήνα δράσεων με αιχμή τα θέματα Ειδικής Αγωγής, αναδεικνύοντας:
  • Τον μεγάλο αριθμό κενών που ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή
  • Το απαράδεκτο καθεστώς ομηρείας των εκπαιδευτικών οι οποίοι παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, καθώς παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν έχει γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ
  • Την καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 σύμφωνα με την οποία οι διδακτορικοί τίτλοι προηγούνται του πτυχίου
  • Την ύπαρξη διαφορετικού θεσμικού πλαισίου για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής από αυτούς της γενικής αγωγής
  • Την υποχρηματοδότηση των ΣΜΕΑ που δείχνει και την υποβάθμιση και εγκατάλειψή τους.
            Τα Δ.Σ. των Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. έθεσαν όλα τα παραπάνω θέματα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Χρήστο Κυριαζή, παρέδωσαν επίσης φάκελο με τις θέσεις - αιτήματα καθώς και τα ψηφίσματα των αποφοίτων Π.Τ.Ε.Α.
            Ο  Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως δε γνωρίζει τα θέματα γιατί δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του αλλά είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος όπως δηλώθηκε βρισκόταν στη Βουλή.
            Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση σε βάθος των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής. Δηλώνει πως μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποτροπή της διάλυσης της Ειδικής Αγωγής.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.