Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εκαναν έρανο για να εξεταστούν μαθητές για φυματίωση



Εκαναν έρανο για να εξεταστούν μαθητές για φυματίωση
 
Ηλεία: Εκαναν έρανο για να εξεταστούν τα παιδιά μετά από κρούσματα φυματίωσης!
Παιδιά που δεν έχουν τα αναγκαία, είναι φορείς μεταδοτικών και άλλων ασθενειών που είχαν εκλείψει και σταματούν τη φοίτηση που κατά τα άλλα είναι υποχρεωτική.
 
Απερίγραπτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Α/θμιας Εκπαίδευσης με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τα παιδιά να μην έχουν τα αναγκαία, να είναι φορείς μεταδοτικών και άλλων ασθενειών που είχαν εκλείψει και εν τέλει να σταματούν τη φοίτηση που κατά τα άλλα είναι υποχρεωτική.
 
 Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι των 800 ευρώ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μεταδώσουν την στοιχειώδη γνώση, να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο και σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν οι ίδιοι για τις ιατρικές εξετάσεις των ασθενούντων μαθητών.
 
 Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά ένα δημοτικό σχολείο στην ευρύτερη περιφέρεια της Ζαχάρως στο οποίο ορισμένοι μαθητές ασθένησαν από φυματίωση. Μόλις το θέμα έγινε γνωστό υπήρξε ανάγκη γενικής εξέτασης των μαθητών αλλά οι γονείς δεν είχαν χρήματα. Με πρωτοβουλία των δασκάλων έγινε έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών σε νοσοκομείο προκειμένου να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των μαθητών υπήρχαν και αρκετοί αλλοδαποί.
 
 Σε άλλη περίπτωση, σε σχολείο χωριού του δήμου Πύργου εντοπίστηκε ψωρίαση σε μαθητές και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για την αντιμετώπισή της, την προστασία των υπόλοιπων μαθητών κ.λ.π. Εννοούμε δε, ότι αναφερόμαστε σε οικογένειες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
 
  Σοβαρή επίσης είναι η κατάσταση που επικρατεί με τα δημοτικά στη «Βασιλειάδα» και τα Λαστέικα όπου γίνεται σ’ αυτά μια αγωνιώδης προσπάθεια φοίτησης τσιγγανόπαιδων προκειμένου να ξεφύγουν από τη ζητιανιά στα φανάρια και όλα τα σχετικά.
 
  Όμως, από τη στιγμή που «κόπηκε» ένα επίδομα 300 ευρώ που έπαιρναν οι τσιγγάνοι, σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο και τα ξανάριξαν στη ζητιανιά. Σε κάποιες περιπτώσεις τα τσιγγανόπαιδα έπαιρναν δωρεάν κι ένα γεύμα ημερησίως αλλά λόγω των οικονομικών συνθηκών σταμάτησε κι αυτό.
 
Τελικά οι γονείς τους τα πήραν από το σχολείο και τώρα έχουν μείνει οι δάσκαλοι να ξανακάνουν αγώνα για να τα επαναφέρουν χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση από το «κοινωνικό κράτος».
 
Πηγή: patrisnews.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.