Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθηγητών και δασκάλωνΤην αντίδραση κατά των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο πειθαρχικό δίκαιο αποφάσισαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να οργανωθούν δράσεις, όπως ενημέρωση πολιτικών κομμάτων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, αλλά και «αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο να μην περάσουν, αλλά και να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης». Πράγματι, το Σάββατο 2 Μαρτίου διοργανώνεται παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.
Ανάμεσα στα αιτήματα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ περιλαμβάνονται και η σίτιση για τους μαθητές που πεινάνε, το πετρέλαιο για τα σχολεία, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, οι διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ενώ εκφράζεται η αντίθεση στο «αυταρχικό», όπως το χαρακτηρίζουν, Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, καθώς και στο βαθμολόγιο – μισθολόγιο. Ζητούν επίσης αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.