Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση του Συλλόγου με τον δήμαρχο- Πέμπτη 15/09/2022

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ


Ταχ. Διεύθυνση: Πύργος

Τ.Κ. 84700 ΘΗΡΑ

Πληροφ.: Μηλιάδης Ιωάννης

Αρ. τηλεφώνου: 22860 31067

6947687399

Αρ. τηλ/που: 22860 34242

Ηλ. Δ/νση:  spethiras@gmail.com

Ιστοσελίδα: spethiras.blogspot.com

Θήρα, Τρίτη 13/09/2022


Α.Π. 14


ΠΡΟΣ: Σχολεία,

Εκπαιδευτικούς


Θέμα: Συνάντηση του Συλλόγου με τον δήμαρχο- Πέμπτη 15/09/2022


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat 2020 για την Ευρώπη των 27 η χώρα μας κατατάσσεται 5η από το τέλος σε δαπάνες για την παιδεία σε ποσοστό επί του ΑΕΠ και 7η από το τέλος σε αγοραστική δύναμη πολιτών, ενώ σε κάποιες κατηγορίες καταναλωτικών προϊόντων, είναι η 3η ακριβότερη. Την ίδια ώρα, οι μισθοί των εκπαιδευτικών, που το 2011 μειώθηκαν κατά 40%, παραμένουν στα ίδια επίπεδα μέχρι κ σήμερα, ενώ ο πληθωρισμός φέτος άγγιξε σχεδόν το 12%.


Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες ακραίας ακρίβειας και κόστους ζωής στο νησί της Σαντορίνης, η διαβίωσή μας καθίσταται ανέφικτη, ιδιαίτερα τη φετινή σχολική χρονιά.


Το τεράστιο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας στο νησί, όπως και του κόστους του, μας καθιστά στο ίδιο έργο θεατές, με συναδέλφους να κοιμούνται στις παραλίες, στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και μέσα στα σχολεία, πρόβλημα που αντί να έχει λυθεί, το βλέπουμε να γιγαντώνεται.


Καθότι η εργασία μας αποτελεί λειτούργημα και προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε το απαραίτητο έργο στους μαθητές, τους γονείς και εν τέλει στο νησί, είναι αναγκαίο το να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.


Ως εκ τούτου, θεωρούμε άμεση ανάγκη και αιτούμαστε τη χορήγηση δύο βασικών βοηθημάτων:

  1. Σταθερό επίδομα στέγασης για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 
  2. Μηνιαίο επίδομα αξιοπρεπούς διαβίωσης


Επειδή το πρόβλημα που αναφέρουμε είναι κοινό για όλους μας και συνεπώς απαιτεί ουσιαστική λύση κι επειδή τα τελευταία χρόνια γιγαντώνεται όλο και περισσότερο οδηγώντας μας σε αδιέξοδο και στερώντας την αξιοπρέπεια από τη διαβίωσή μας,



ΚΑΛΟΥΜΕ


όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να παραστούν στον Δήμο Θήρας στην κοινή συνάντηση του συλλόγου μας με την ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και τον Δήμαρχο, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 13:15, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να απαιτήσουμε λύσεις.




 Ο Πρόεδρος                                                                                                   Η Γραμματέας 

 Ιωάννης Μηλιάδης                                                                           Χριστίνα Μπουζούκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.